Embassament de Sau el dia 20 i el 26 de novembre (Emili Vilamala)
Embassament de Sau el dia 20 i 26 de novembre (Emili Vilamala)

Els embassaments es recuperen però no s'omplen

S'allunya el fantasma de la sequera i hi ha reserves d'aigua fins més enllà de la primavera

Néstor GómezActualitzat

Les pluges tan abundoses de tota la setmana passada han fet remuntar les reserves d'aigua de tot el país.

Quan la sequera ja començava a treure la poteta a Catalunya han arribat les esperades precipitacions que han regat, amb força abundància, tot el país. En només 7 dies, entre el 21 i el 28 de novembre les reserves d'aigua dels pantans de les conques internes han pujat 6 punts, del 50 al 56%. Mireu la variació de les reserves d'aigua en els pantans del Ter, Llobregat, Cardener, Segre, Noguera Pallaresa i Ribagorçana.

 

 

 

D'entre tots, destaca el creixement de Sau, amb 10 punts; la Baells amb 16, i Oliana, amb 23 punts, del 57% el dia 21 al 80% el dia 28. En el cas d'Oliana, el creixement seria més gran si no hagués obert comportes. Entre el 21 i el 24 va fer el gran salt fins al 81% i des d'aleshores s'ha mantingut constant. De manera que tota l'aigua del Segre que arriba a la capçalera de l'embassament és la que el pantà deixa anar aigües avall cap a Rialb.

S'allunya el fantasma de la sequera però no desapareix, ja que calen més tongades d'aigua com les registrades. Les reserves d'aigua de les conques internes de Catalunya ara es troben al 56%, però queden lluny del 76% de fa un any i del 70% de la mitjana dels darrers 10 anys.

Observeu la variació del nivell de Sau entre els dies 20, 26 i 28 de novembre:

Imatge comparativa de la Foradada el dia 14 i el 27 de novembre (@aliksoma i Josep M. Costa)

Anar al contingut