Òdena

Els Bombers donen per controlat el foc de l'Anoia i el Bages

S'espera donar per extingit el foc, que ha cremat gairebé 1.300 hectàrees, en les pròximes hores

RedaccióActualitzat

Els Bombers han donat per controlat l'incendi d'Òdena, a l'Anoia, que també ha afectat la comarca del Bages. S'espera poder donar-lo per extingit en les properes hores. El foc ha cremat gairebé 1.300 hectàrees i ha afectat uns 25 quilòmetres de perímetre. Aquesta nit es reduiran els efectius i es quedaran una vintena de dotacions remullant el terreny. 

L'inndendi va obligar a desallotjar 450 persones de dues urbanitzacions a Sant Salvador de Guardiola i el Bruc, a més a més de dos restaurants i una setantena de nens que feien colònies en una casa rural i que ja han pogut tornar-hi. Tots els veïns van poder tornar dilluns a casa.

Els bombers han difòs aquest vídeo que resum l'operatiu per combatre aquest incendi, el primer gran incendi d'aquest estiu. 

La sequera, la baixa humitat i el vent van fer que les flames s'estenguessin ràpidament i l'incendi es dirigís cap al municipi de Sant Salvador de Guardiola, al Bages, i cap al Bruc, a tocar de Montserrat.

Nits de vetlla mentre no està extingit

Des del moment en què es va declarar, membres de la Creu Roja han estat de guàrdia per si fos necessari atendre o desallotjar veïns de la zona.

Diumenge es van atendre al pavelló del Congost de Manresa 72 nens i nenes i 23 monitors. Eren del centre d'esplai Els Xulius, de Sant Pere de Ribes. Havien estat evacuats de la casa de colònies Can Puig, de Sant Salvador de Guardiola, i hi han pogut tornar una estona després.

A Sant Salvador, la nit de diumenge a dilluns van dormir al pavelló municipal 23 veïns de la urbanització de Ca l'Esteve, que dilluns ja van poder tornar a casa seva. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut