Carretera inundada a Mallorca
Carretera inundada a Mallorca

Els aiguats torrencials també toquen les Illes Balears i el País Valencià

Alberto AlcántaraActualitzat

El divendres de tempestes no només va afectar de manera violenta Catalunya: els aiguats van tocar diversos punts de les illes Balears. Les primeres imatges amb inundacions van arribar des de l'illa d'Eivissa, però també va ploure de valent a Mallorca i Menorca. Aquest dissabte, els aiguats torrencials cauen a la Marina Alta, al sud del País Valencià.

Aiguats a les Illes Balears

Com a registres destacats a Mallorca hi ha els 56 mm d'Artà, els 28 de Llucmajor o els 23 de Campos (AEMET). Hi ha un registre de més de 90 mm a Es Llombards, però es tracta d'una estació que no té segell de qualitat de la xarxa Meteoclimatic. Dels registres de dissabte, destaquem els 40 mm de Marratxí.

A Menorca, van caure 33 mm a Sant Climent i 31 a Es Mercadal (dades Meteoclimatic).

A Eivissa, els ruixats van deixar 46 mm a la capital i 28 mm a Sant Antoni de Portmany. Algunes estacions sense certificar van assolir valors de 60 mm.  

Aiguats al País Valencià

Per altra banda, al País Valencià els aiguats han arribat aquest dissabte, amb uns registres  que estan superant els 100 mm a punts de la Marina Alta. Els efectes més visibles estan a Xàbia i a Dénia.

Anar al contingut