El torb s'estén pel Pirineu amb cops de vent de fins a 130 Km/h

Alberto AlcántaraActualitzat

L'onada de fred d'aquests dies porta una bona nevada al Pirineu, però també ve acompanyada de vents molt forts. El torb serà el protagonista durant un quants dies als cims de les muntanyes. De fet, el vent fins i tot està arrossegant els flocs de neu més enllà.

 

Un diumenge de vent i neu

Aquesta és l'evolució prevista pel vent aquest diumenge, un dia que serà de neu abundant i  persistent al Pirineu.

 

Durant la primera fase del dia, s'han registrat cops de vent de fins a 129 km/h a Boí (2.535 m) o 122 a Salòria t (2.451 m), segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquestes ventades, juntament amb la irrupció de l'aire fred de les últimes hores, es tradueixen en temperatures de sensació d'uns 25ºC sota zero. 

Aquí teniu un mapa amb els cops de vent del matí de diumenge:

 

 

Ja dissabte va ser evident aquesta situació de condicions meteorològiques extremes en molts casos. Un exemple el tenim en aquesta piulada del nostre company Enric Agud, acompanyat d'altres col·legues meteoròlegs a Arcalís, a Andorra.

 

Més torb pels pròxims dies

La ventada, i per tant la borrufa, continuarà present, amb moments de més o menys intensitat dilluns. I compte dimarts perquè si no canvia res el vendaval serà generalitzat. A partir de llavors, el vent quedaria més concentrat cap al litoral.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut