Haikou City abans de l'arribada del Khanun (Reuters)
Haikou City abans de l'arribada del Khanun (Reuters)

El tifó Khanun travessa el sud de la Xina abans d'enfilar cap a Vietnam

Alberto AlcántaraActualitzat

El tifó Khanun passa aquest diumenge pel sud de la Xina, i ho fa entre la península de Leizhou, al sud de la província de Guandong, i l'illa de Hainan. Hi arriba com a tifó de categoria 2, amb vents de gairebé 170 km/h.

Està previst que es degradi a categoria 1 i després giri cap al sud-est. Es dirigirà cap al centre del Vietnam, on hi podria arribar com a tempesta tropical. Cal recordar que els últims dies han caigut pluges torrencials que han deixat amb desens de víctimes mortals en aquest país del sud-est asiàtic.

La influència del tifó Khanun ja s'ha notat a Hong Kong, on les autoritats han emès un avís de tercer nivell. S'han suspès els transbordadors entre Hong Kong i Macau i les illes properes. També s'han cancel·lat alguns vols cap a Taiwan i la Xina continental.

L'alerta és vermella a la ciutat de Haikou, a la província de Hainan. Les parets exteriors del vintè tifó d'aquest any ja ha portat fortes pluges i ventades a la capital d'Hainan. Els aeroports de l'illa han cancel·lat més de 270 vols.  El ferrocarril d'alta velocitat ha suspès tots els serveis. L'alerta també implica l'amarratge dels vaixells pesquers.

El  passat dia 13 d'octubre, el Khanun va tocar terra com a tempesta tropical a l'illa de Luzon, a les Filipines, amb vents d'uns 70 km/h. L'administració meteorològica filipina PAGASA, que segueix una nomenclatura diferent, el va anomenar Odette.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut