Els Plens de la Patum (Domènec Llop)
Els Plens de la Patum (Domènec Llop)

La Patum s'acaba amb menys calor i temps una mica insegur

Alberto AlcántaraActualitzat

La primera Patum del 2016, a punt d'acabar

El 2016 és un any extraordinari a Berga: hi ha dues Patums. La primera, la de Corpus, que va arrencar dimecres i s'allarga fins aquest diumenge. I, si us l'heu perduda, tindreu una altra oportunitat al setembre, en commemoració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, una segona Patum que només se celebra cada 25 anys.

Patumaires, berguedans i visitants ompliu carrers i places de Berga, gaudiu i impregneu-vos d'aquesta festa única i singular. Dissabte van arribar els ruixats, amb dues tongades de 2 mm i 7 mm, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

El temps de diumenge respectarà la festa durant una gran part del dia: el matí serà més fresc i es caracteritzarà per un cel variable, amb nuvolades simptomàtiques d'un temps una mica més insegur a partir del migdia. Esperem ruixats de tarda, en principi més abundants al nord del Berguedà, però no es pot descartar que toquin de nou la capital de la comarca. També es notarà un ambient menys càlid al migdia, amb màximes que quedaran al voltant dels 22 o 23 ºC.

 

Anar al contingut