El temps per al pont de la Puríssima

L'anticicló cedeix el pas a l'arribada de línies de núvols i de precipitació, més en forma de neu que de pluja

Néstor GómezActualitzat

Avança el pont de la Puríssima si s'acosten alguns canvis. Podríem dir que molt més estable la primera part que no pas la segona. A més, si sou amants de la neu, esteu d'enhorabona, s'espera una bona nevada al vessant nord del Pirineu. Ara bé, tant si us quedeu a casa com si us moveu per la geografia catalana abrigueu-vos bé, el fred no remetrà.

El temps a Catalunya dia a dia

Dijous: Comença a canviar el temps. S'acosta un front per Galícia que implicarà cel enteranyinat. Estarà més cobert a Ponent i més trencat a la costa. No plourà enlloc. Les temperatures baixaran a les comarques de Lleida.

♦ Divendres: Passa el sistema frontal durant el matí i arriba sense gaire energia. Nevarà a la Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà durant tot el dia, la cota de neu baixarà dels 1.400 als 900 metres al vespre. Fora d'aquesta zona hi haurà núvols inofensius i la tarda quedarà més serena. La tramuntana apareixerà a partir del migdia a l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre. Temperatures més altes a Ponent i més baixes a les comarques de Barcelona i Girona.

♦ Dissabte: Situació de nord amb neu durant tot el dia a la Vall d'Aran i vessant nord del Pirineu. A la resta del país, sol i núvols prims. Tramuntana forta a l'Empordà i mestral moderat a l'Ebre fins al migdia. Nova arribada del fred d'hivern.

♦ Diumenge: Arriba una pertorbació amb cara i ulls. S'espera una bona nevada al Pirineu més occidental i pluges que avançaran d'oest a est a partir de la tarda i vespre, poden ser generoses. Fort descens de les temperatures a Ponent i a tota la depressió central.

Si voleu més detall del temps de Catalunya i Europa, consulteu el nostre model meteorològic de núvols, pluja, temperatures i vent.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut