Sau (Núria Vilamala)
Sau (Núria Vilamala)

El temps per la setmana dels ponts tindrà dues cares

Alberto AlcántaraActualitzat

Estem a les portes d'una setmana amb dies de festa i possibles ponts, molt adients per fer escapades. Si mirem els mapes a mitjà termini, veiem un temps amb dues parts diferenciades. Ja fa dies que hi ha la mateixa tendència prevista.

De la borrasca a l'anticicló

El panell de mapes següent mostra l'evolució prevista de l'atmosfera al nivell superficial i al nivell de 500 hPa, a uns 5.500 metres d'alçada. Amb això ens farem la idea general.

Diumenge i dilluns seran dies marcats per la pertorbació que es dibuixa al sud-oest peninsular. A partir de dimarts començarà a imposar-se de manera clara l'anticicló. Només de cara a diumenge vinent s'entreveu un nou solc d'aire fred i una nova pertorbació a latituds baixes, que portarà núvols a Catalunya, però també vents càlids.

Temps a grans trets

Les pluges han arribat la passada matinada. Diumenge i dilluns seran dies de núvols abundants i estones de pluja, en principi més concentrada tant a l'extrem sud com a l'extrem nord-est, però també possible a la resta del país, sobretot a la façana litoral i al prelitoral. 

A partir de dimarts al migdia començarà a netejar i passarem a dies de més sol, però també bandes eventuals de núvols i formació de bancs de boira a les zones habituals, que podran ser persistents. 

L'evolució de les temperatures quedarà lligada localment a la presència de nuvolositat i boires, i alternarem algunes matinades fredes amb valors diürns suaus en general. Si la tendència es compleix, el final d'aquest període portarà un ascens tèrmic més destacat. Podeu observar aquesta tendència en el meteograma previst per a la ciutat de Barcelona.

La línia vermella assenyala la temperatura mitjana a un nivell de 850 hPa, uns 1.500 metres d'alçada. La resta de línies marquen diferents pronòstics. La majoria assenyalen aquest ascens per sobre de les temperatures normals per a l'època a partir del dia 8 de desembre.

 

 

 

Anar al contingut