Entrem en la fase més fresca del pont

Diumenge serà el dia més plujós, i el que portarà un descens de la temperatura més evident

Alberto AlcántaraActualitzat

Una pertorbació que va evolucionant entre França i Espanya, i un solc d'aire fred per les capes altes atmosfèriques, garanteixen el pas de línies de núvols i ruixats durant aquests dies. El temps és canviant, i també ho és el pronòstic.

Baixada de la temperatura

Mireu el meteograma previst a la ciutat de Barcelona, on veiem l'evolució prevista de la temperatura al nivell de referència de 850 hPa, uns 1.500 metres d'alçada. La línia vermella marca la mitjana dels últims trenta anys, i la resta, l'evolució de diferents models. De valors clarament per sobre del que és normal passarem a temperatures una mica més baixes que la mitjana.

La part inferior del gràfic també mostra inestabilitat en forma de pluges, amb força dispersió dels diferents models.

La gran davallada de la temperatura diürna arriba aquest diumenge. Mireu la comparativa prevista entre les temperatures de dissabte i les de diumenge a les 4 de la tarda.

 

Temps insegur

Amb els mapes d'avui, aquest és el pronòstic per als últims dies del pont.

Diumenge

La pluja tocarà més comarques, sobretot durant el matí. A la tarda, els ruixats aniran perdent força i quedaran més concentrats al Pirineu i al Prepirineu, però també al prelitoral. La temperatura continuarà baixant per l'interior de manera evident, però no pas a la costa. La cota de neu baixarà cap als 1.500 metres.

Dilluns

Dia amb grans clarianes per l'oest i amb presència de més núvols alts i mitjans cap a l'est, però tindrem una treva pel que fa a la precipitació. Potser caurà algun ruixat aïllat en punts del terç nord. La baixada de la temperatura es notarà a primera hora, però al migdia, ja no tant. De fet, en molts punts de Catalunya, les màximes es recuperaran.

Dimarts

Tornarien els ruixats de tarda, però amb un caràcter menys general que els de diumenge. Es poden localitzar als eixos del Pirineu i el Prepirineu i al prelitoral, i potser també a la Catalunya Central i entorn del Port. La temperatura canviarà poc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut