El temporal marítim remetrà parcialment aquest diumenge

Alberto AlcántaraActualitzat

El temporal marítim generat pels vents de gregal ha arribat al seu màxim. La tendència per diumenge és a la millora, tot i que serà una millora gradual i encara amb força risc. El Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos per vent i estat de la mar. En el cas de les onades, l'avís continuarà sent de màxim nivell en alguns trams de la costa.

La millora cap al litoral sud vindrà de la mà de l'evolució del vent, que ja no tindrà tant recorregut sobre el mar. Aquesta és la previsió de vent en superfície per diumenge.

Registres a les boies

Els registres de les boies de Ports de l'Estat mostra aquesta tendència a la baixa al llarg del litoral. Tot seguit us presentem tres gràfiques que representen l'evolució de l'alçada mitjana de les onades.

La primera és de la boia de Tarragona, situada molt a prop del port. L'onada més alta registrada ha estat de 5.4 metres, dissabte al vespre. L'alçada mitjana a primera hora de diumenge era d'una mica més de 2 metres.  

En el cas de Barcelona, en la boia situada a uns 2 quilòmetres del port, hi ha un registre màxim de 8 metres, i una alçada significant a primera hora de diumenge de 4 metres i mig.

Finalment, la zona de la costa on el temporal encara serà més fort, representada per la boia de Begur. En aquest cas, es tracta d'una boia que està situada a uns 25 quilòmetres de la costa. El registre màxim a fregat els 10.8 metres. L'alçada mitjana a primera hora voltava els 5.30 metres.

Tot i aquesta tendència a la millora, cal seguir prenent precaucions per evitar situacions de risc.

Al llarg de les últimes hores hem rebut moltes imatges amb els efectes d'aquest potent temporal, que ha deixat destrosses en alguns indrets de la costa.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut