El temporal marítim ha causat destrosses importants a tot el litoral català

Protecció Civil manté activat el pla Procicat pel fort onatge, mentre que l'ajuntament de Badalona decreta zona d'emergència perquè el col·lector s'ha trencat i està deixant escapar les aigües fecals dins del mar

RedaccióActualitzat

El vent i la mala mar continuaran sent els protagonistes les pròximes hores a Catalunya. El temporal marítim d'aquest cap de setmana ha fet destrosses importants a tot el litoral català. El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha explicat, a Catalunya Informació, la dimensió dels efectes d'aquest temporal:

"Destrosses n'hi ha hagut a arreu. En alguns indrets hi ha hagut molta virulència. S'han emportat platges senceres o part de passejos. Això ja havia passat en altres ocasions en llocs molt localitzats. El que ha passat aquest cap de setmana, dur, molt intens, és que ho ha fet arreu de tot el litoral de Catalunya"

Protecció Civil demana no abaixar la guàrdia i manté activat el pla Procicat pel fort onatge i en prealerta pel vent.

A Badalona s'ha trencat el col·lector

L'ajuntament de Badalona ha decretat zona d'emergència el litoral de la població pels danys que hi ha hagut. El consistori està especialment preocupat pel col·lector que s'ha trencat i està deixant escapar les aigües fecals de Badalona i Montgat dins del mar. L'alcaldessa, Dolors Sabater, explica la mesura que s'ha pres: "La solució d'emergència que s'ha posat sobre la taula de manera immediata, que ja s'hi està treballant des d'avui, és fer un bypass per evitar aquest abocament. Als pròxims dies això estarà resolt."

El pont del Petroli ha quedat sense voladís i ha perdut una part de la barana de protecció. L'Ajuntament ha encarregat un informe per determinar els danys, fins i tot estructurals, que hi podria haver en el pont.

Els serveis d'emergència han rebut 300 trucades en les últimes 24 hores, 102 a la zona del Maresme, i demanen prudència perquè encara hi pot haver avingudes sobtades a rius i rieres, i, tot i que afluixa el vent de gregal, encara hi haurà ratxes fortes.

El temporal de vent i pluja i el fort onatge ha afectat de valent el litoral, sobretot en el Maresme, però també en la Costa Brava, el Barcelonès, el Garraf i la Costa Daurada.

Al Maresme i, en concret, a Malgrat de Mar el passeig i les platges han quedat molt malmeses, tant al nord, al delta de la Tordera, com al sud del municipi, tocant a Santa Susanna. Només a Pineda de Mar es calcula que la tempesta ha provocat danys valorats en un milió d'euros.

A Mataró, l'ajuntament ha tallat l'accés als espigons i al port. A Arenys de Mar, el Camí de Mar ha quedat destruït i la platja de La Musclera ha desaparegut.

De cara a les pròximes hores es demana que s'extremi la precaució a l'entorn de rius i rieres a les comarques de Girona, que van molt plens per la pluja caiguda. Seria el cas del Ter, l'Onyar, el Ridaura i el Daró, que estan augmentant de cabal. A la riera de Cadaqués, l'aigua va arrossegar aquest diumenge diversos cotxes que hi havia aparcats. L'aigua continua baixant amb força, tot i la tendència a afluixar. Quan acabi de ploure podrà començar l'operació de rescat d'alguns dels vehicles que encara estan estacionats a la riera. A Platja d'Aro també hi ha hagut desperfectes i les inundacions han afectat algunes carreteres.

El temporal deixa carrers inundats i passejos marítims afectats a la Costa Daurada, però sense gravetat. El mar ha passat per sobre dels passejos i ha entrat fins ben endins de poblacions com Salou o Cambrils, que van haver de tallar carrers al trànsit dissabte però sense que s'hagin hagut de lamentar danys en el mobiliari urbà. El fort onatge ha malmès platges i passejos marítims, com el de Miami Platja, a Mont-roig del Camp. A Torredembarra, les onades han arrossegat la sorra de la platja fins als carrers del centre de la localitat.

Aquest cap de setmana, el temporal marítim va deixar registres d'onades de fins a deu metres i, pel que fa al vent, l'àrea de Barcelona i el litoral central és on va bufar més intensament, arribant gairebé als 100 quilòmetres per hora.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut