El temporal de mar alça onades de més de 10 metres

Les onades s'aixequen per sobre dels 10 metres davant la Costa Brava

Néstor GómezActualitzat

Mar molt alterada al llarg de tota la costa catalana. El vent de gregal de les darreres hores 24 hores ha fet que els pics màxims de les onades avancés de sud a nord des d'ahir a avui, a mesura que la pertorbació les desplaçava cap al nord de les Balears. El Servei Meteorològic de Catalunya té activats els avisos a tota la costa.

Al Port de Tarragona les onades més grans es van donar ahir cap als volts del migdia amb onades màximes de 4 metres. Amb el pas de les hores, el temporal va pujar per la costa al mateix temps que s'anava intensificant. En el cas de la boia de Barcelona, a darrera hora de dilluns es va registrar l'alçada màxima amb 6,3 metres i amb onades significants, és a dir, la mitjana de les 30 onades més altes d'un total de 100, de 2,8 metres.

Onades de 10 metres a la Costa Brava

El temporal de mar a hanat a més durant la matinada a la Costa Brava. Amb dades de les boies de Puertos del Estado, la situada al cap de Begur ha registrat onades superiors als 10 metres. De fet, s'ha mantingut ben viva aquesta mala mar. Des de les 4 fins a les 11 del matí, l'altura significant de les onades se situa entre els 6 i 6,9 metres amb una onada màxima de 11,3 metres.

A les 20 hores d'aquest dimarts, l'onatge disminuia lentament, després d'haver envaït nombrosos trams de passeigs marítims i algunes, escolleres i construccions a tocar del mar. No hi ha constància d'afectacions personals però si d'algunes destrosses a primera línia de mar.

La neu que cau en alguns punts del Pirineu oriental per sobre dels 1.100 metres i, les pluges d'aquest vespre tampoc produïen cap incidència remarcable.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut