Ull del supertifó "Maysak" (Sam Christophoretti)
Ull del supertifó "Maysak" (Sam Christophoretti)

El supertifó "Maysak" avança cap a les Filipines amb vents de 260 km/h

Alberto AlcántaraActualitzat

El supertifó "Maysak" es dirigeix cap al nord de les Filipines a una velocitat d'uns 20 km/h. El matí de divendres, els cops màxims de vent arribaven als 260 km/h, segons les dades de l'Agència Meteorològica del Japó. El tifó té la força equivalent a un huracà de categoria 4 de l'escala de Saffir-Simpson, i passa al nord de l'illa de Yap, que pertany a Micronèsia. Les bandes exteriors de l'huracà arribaven a l'estat insular de Palau.

L'imponent ull del supertifó

Dijous, aquest sistema tropical va assolir la màxima categoria dins l'escala dels tifons i huracans, la categoria 5. En el moment de màxima intensitat del vent, el tifó era sobre mar a uns 1.000 km al nord de l'illa de Palau. L'astronauta italiana Samantha Cristoforetti va piular aquesta imatge de l'ull de l'huracà des de l'Estació Espacial International.

Les zones més afectades pel pas del tifó han estat les minúscules illes de Micronèsia com Fais, Falalop i Colònia. Com a exemple, a l'illa de Chuuk, el sistema tropical va deixar més de 250 mm de pluja, gairebé tots en menys de sis hores, a banda de provocar greus danys per culpa dels vents.

De cara al cap de setmana arribarà a les Filipines, al nord de Manila, amb categoria 2 o 3 i vents d'entre 170 i 185 km/h.

 

Anar al contingut