El setembre arriba amb un temps plenament estival

L'agost ha marxat sense remor i entrem en el nou mes sense cap element que no sigui de ple estiu: sol i calor

Néstor GómezActualitzat

"El setembre s'endú els ponts o eixuga les fonts". Durant els primers set dies del mes es complirà la segona part del refrany. L'anticicló es mantindrà inalterat durant els pròxims dies al sud i al centre d'Europa, i situarà les pluges lluny de casa nostra.

Més sol i pocs ruixats 

El temps d'estiu se'ns torna a tirar a sobre, amb una estabilitat atmosfèrica que es traduirà en un dia de sol. Al matí, el cel cobert de la matinada al Pirineu i al Prepirineu s'esquerdarà i donarà pas a estones sol. A la costa, després de dies de núvols, ha tornat el sol. A la tarda creixeran núvols al terç nord del país. Al Berguedà, a la Cerdanya o a les comarques de l'entorn, hi podrà caure algun ruixat aïllat i feble.

La calor, a més

Recordeu la calorada de diumenge? Doncs tornarà. Les temperatures remuntaran dijous i pujaran més durant els pròxims dies. Les màximes més altes del dia, tot i pujar lleugerament, estaran compreses entre els 32 i els 34 ºC a tot l'interior, vall de l'Ebre, prelitoral i Girona. A la costa es tocaran els 30.

I els pròxims dies...

La calor s'intensificarà durant la recta final de la setmana, amb temperatures clarament estivals, que fins i tot superaran els 35 ºC. Si el que voleu són pluges, caldrà esperar fins més enllà del 7 de setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut