EMA de la Pobla de Segur (SMC)
EMA de la Pobla de Segur (SMC)

El Servei Meteorològic de Catalunya trasllada l'Estació Meteorològica Automàtica de la Pobla de Segur

RedaccióActualitzat

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha canviat l'emplaçament de l'Estació Meteorològica Automàtica (EMA) de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, per tal de millorar la qualitat de les mesures de les diverses variables meteorològiques.

L'EMA de la Pobla de Segur operava des del desembre del 1995 al Parc de Bombers Voluntaris. El passat 18 de novembre es va tralladar a prop de la llera del riu Flamisell, en un entorn és molt més obert del que disposava fins ara i més adequat per fer mesures correctes.

La nova estació meteorològica disposa de sensors per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l'aire, la velocitat i direcció del vent a 10 metres d'altura, la precipitació, la irradiància solar global i la pressió atmosfèrica.

La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s'enregistra cada 30 minuts i s'envia a la seu central de l'SMC. Tot seguit, els valors s'emmagatzemen a la base de dades i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant manuals com automàtics.

 

 

Anar al contingut