El Pirineu està carregat de neu, amb gruixos excepcionals

Tot el Pirineu presenta un aspecte hivernal, per extensió de la neu i per gruixos

Néstor GómezActualitzat

Ha passat Setmana Santa, som gairebé a mitjans d'abril i pràcticament totes les estacions d'esquí han abaixat la persiana. Aquest cop, però, no han tancat per falta de neu, sinó per causes empresarials.

Ara tenim el Pirineu tan carregat de neu, que se superen els gruixos màxims de moltes altres temporades, sobretot al Pirineu oriental. A la taula superior us mostrem els gruixos que hi ha a les estacions meteorològiques automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya, fora dels dominis esquiables. Totes presenten gruixos molt superiors als normals per aquestes dates. Són dades excepcionals, però no pas històriques.

En el cas de la Bonaigua, un dels punts on més neu acostuma a haver-hi sempre, per trobar els 3 metres actuals cal recular fins al març del 2015. I a Prat d'Aguiló, situat a la cara nord del Cadí, hi ha el segon gruix més important en 15 anys, tot just per darrere de l'abril del 2009, quan van arribar als 2 metres. I també cal destacar Núria, que aquest 2018 ha tingut gruixos molt per sobre del que és normal. Els 51 centímetres actuals multipliquen per més de quatre el gruixos d'aquesta època de l'any, amb dades des del 1985.

I amb tota aquesta quantitat de neu, estem a l'espera d'una gran nevada. A més, es garantiran unes reserves d'aigua que ens allunyaran la sequera durant uns quants mesos.

(Foto: Andreu Torres, Toses)

Anar al contingut