Pantà d'Ulldecona (Vanessa Pomada)
Pantà d'Ulldecona (Vanessa Pomada)

El pantà d'Ulldecona se situa al 34% de la seva capacitat després de la llevantada

Alberto AlcántaraActualitzat

La llevantada que hem tingut entre dijous i dissabte ha portat molta pluja, molt necessària, al sud de Catalunya i al nord del País Valencià. Hi ha hagut danys i incidents importants, però hi ha bones notícies pel que fa a l'aigua que necessita el terra. Un exemple n'és l'augment del pantà d'Ulldecona.

El pantà té una capacitat de 10.94 hm³. A finals d'agost estava gairebé sec. Divendres estava a menys del 7% de la seva capacitat, amb un volum de 0,72 hm³. Després de les pluges caigudes en dos dies i escaig, el volum d'aigua ha pujat diumenge al matí fins a 3,73 hm³, que representen gairebé el 34%. Aquest valor és el més alt de l'últim any. Ara fa 12 mesos, el pantà presentava un volum de 2,73 hm³.

La recuperació és ben evident en aquestes dues fotografies que ens envia Vanessa Pomada. A la capçalera de la notícia teniu l'embassament dissabte, i aquí sota el veieu abans de la llevantada:

El pantà d'Ulldecona està situat a la Pobla de Benifassà, a Castelló, a la capçalera del riu Sénia, que és la delimitació natural entre el Montsià i el Baix Maestrat.

Anar al contingut