El pantà de Canelles, el més gran, passa del 43% al 93% en mig any

Separa Catalunya de l'Aragó i hi cabrien tots els pantans de les conques internes

Actualitzat

L'enorme pantà de Canelles, a la conca de la Noguera Ribagorçana, està al 93% de la seva capacitat: dels 679 hectòmetres cúbics que hi caben, n'hi ha 636.

Les responsables han estat les precipitacions dels últims mesos, ja que al desembre estava només al 43%, de manera que en mig any ha més que doblat l'aigua acumulada.

Està tan ple i feia tant de temps que l'aigua no arribava a aquest nivell que molts arbres que fa anys que havien nascut a la vora han quedat sota l'aigua:

 

Notícia relacionada: La "bèstia", camí del 100%

Hi caben tots els altres pantans

En aquest pantà, que separa Catalunya de l'Aragó i que normalment triga uns quants anys a omplir-se, hi cabrien tots els pantans de les conques internes de Catalunya.

És a dir, que hi cap tanta aigua com als de Sau, la Baells, Susqueda, la Llosa del Cavall, Foix, Sant Ponç, Riudecanyes, Siurana i Darnius-Boadella junts.

Va entrar en servei el 1960 i es fa servir sobretot per generar electricitat. En la seva història poques vegades ha estat ple: va arribar al 99% el 1997 i el 1998, i amb el 93% que té ara, el 2018 ja és el tercer any amb més aigua de la seva història.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut