Anomalia de temperatures de l'oceà Pacífic (NOAA)
Anomalia de temperatures de l'oceà Pacífic (NOAA)

El "Niño" s'intensifica i podria ser històric

Néstor GómezActualitzat

El fenomen el "Niño" del 2015 va camí d'unir-se als "Niños" més forts de la història i podria ser el més intens mai registrat, amb dades des de 1950.

Tots els models climàtics internacionals, segons l'Oficina de Meteorologia d'Austràlia (BOM), indiquen que és probable que el "Niño" s'intensifiqui encara més i arribi al seu màxim cap a finals d'any. De fet, el director adjunt del Centre de Predicció del Clima de la NOAA, Mike Hapert, espera que l'anomalia de temperatura de l'oceà en el sector tropical del Pacífic americà arribi a +3,5 ºC.

Des que el fenomen climàtic el "Niño" va aparèixer durant la primavera no ha deixat d'augmentar. L'augment de les temperatures de les aigües tropicals de l'oceà Pacífic en el sector americà canvia els patrons normals de pluja a Amèrica i a Oceania, amb sequeres on habitualment plou i amb pluges abundoses en indrets àrids. A la vegada, l'escalfament de les aigües oceàniques de Perú i Equador provoca un impacte important en els recursos pesques, per la reducció dels bancs de peixos que busquen les aigües més fredes en altres indrets.

Per saber-ne més sobre el "Niño" us deixem aquests enllaços:

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut