Rovellons (Toni Barat)
Rovellons (Toni Barat)

El futur dels bolets amb el canvi climàtic

Néstor GómezActualitzat

Heu trobat bolets, aquesta temporada? La producció de bolets està íntimament lligada amb les precipitacions, però també amb el fred i el vent.

L'escalfament de planeta durant les pròximes dècades modificarà i alterarà la vida de plantes i arbres. Però, com afectarà els bolets? Un estudi de la Universitat de Lleida i del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya publicat a la revista "Agricultural and Forest Meteorology" determina que el canvi climàtic no tindrà un efecte negatiu en la producció de bolets de les pròximes dècades.

Els informes de canvi climàtic preveuen un augment de les temperatures i unes pluges estabilitzadades. Aquesta situació no només no perjudica els bolets, sinó que implicaria un allargament de la temporada. Els experts alerten que els veritables perills dels bolets són la falta de gestió dels boscos i els canvis d'usos del sòl.

L'estudi s'ha fet a Vimbodí i Poblet, en boscos de pins. A partir de les dades obtingudes sobre el terreny i l'evolució de les variables del canvi climàtic, s'han fet projeccions per als propers 100 anys en aquesta zona.

Anar al contingut