El fred toca fons amb sol d'hivern

Les peces de roba d'hivern seran ben útils a primera hora del dia i en indrets on bufi amb força el vent

Néstor GómezActualitzat

La llengua d'aire fred creuarà Catalunya i marxarà cap als Alps, i a partir d'aquí començarà l'atmosfera a guanyar temperatura. Serà un dia tranquil a l'espera d'un sistema frontal que arribarà dimecres a casa nostra.

Sol, vent i neu

El vent jugarà un paper important en el temps del dia. Per començar, el vent bufarà durant tot el dia, sent fort als tres extrems del país: de tramuntana a l'Empordà, de mestral a la vall de l'Ebre i de nord al Pirineu. Les ventades al Pirineu seran fortes a les cotes altes amb cops que poden superar els 90 km/h. El temps serà assolellat arreu amb núvols baixos o boires a la Catalunya Central. Només a la Vall d'Aran, el cel estarà cobert i amb neu que pujarà dels 700 als 1.000 metres. 

El fred toca fons

De bon matí caldrà abrigar-se, bé sigui perquè no faci vent i el fred s'acumuli al fons de les valls o perquè bufi el vent i agreugi la sensació de fred. Les glaçades sortiran del Pirineu i arribaran a la Catalunya Central, fins i tot es poden acostar a alguns punts de la costa, com a la desembocadura de la Tordera. En canvi, al migdia, les temperatures començaran a remuntar i els valors més alts del dia rondaran els 18 ºC.

 

I els pròxims dies...

Dimecres ens creuarà un nou sistema frontal que ens portarà alguns ruixats, neu al Pirineu i ventades a gran part del país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut