El fred ressuscita després de Pasqua

Aquests dies rescatareu de l'armari peces de roba del tot oblidades
Néstor Gómez
Platges buides (Lluís Ribes)

Platges buides (Lluís Ribes)

Adeu a la calor estiuenca i benvingut l'hivern. Qui deia que el fred estava mort i enterrat?

Ara que ja havíem recuperat, després de molts mesos en caixes, les bermudes, les mànigues curtes, els tirants, les xancletes, el protector solar i fins i tot el banyador. Ara que, fins i tot, hem posat el peu a l'aigua de la piscina o del mar i els més atrevits han fet la primera capbussada de l'any, la Setmana Santa s'acomiada amb un adeu a la calor i fem quatre passos enrere, tornem a temperatures d'hivern.  

Aquests dies hem tingut temperatures molt superiors a les habituals per l'època, més pròpies de maig avançat. Durant tots els dies de Setmana Santa les màximes han estat per sobre dels 25 ºC i, fins i tot, van superar els 30 ºC dijous i divendres passat. Vinebre, a les Terres de l'Ebre, ha estat la població on el termòmetre s'ha enfilat més, amb 31,4 ºC.

Cop de realitat

S'acosta una massa d'aire fred, que a casa nostra només ens tocarà de resquitllada, que tombarà la calor i ens farà recuperar peces de roba del tot oblidades. I no només això, sinó que tornaran glaçades fora del Pirineu. Tingueu present que recuperarem les temperatures negatives de bon matí a l'interior del país i al Pirineu, i les màximes més altes del país amb prou feines superaran els 16 ºC.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS