El fred gèlid colpeja Catalunya, amb valors de fins a -20 ºC

Ahir, el fred va tocar fons en alta muntanya, i avui ho fa a les valls i fondalades, on hi ha la majoria dels pobles

Néstor GómezActualitzat

Catalunya es desperta amb la cara encongida pel fred. Les temperatures han davallat en només 24 hores entre 8 i 10 graus, amb valors que han caigut fins als -22 ºC a Das, a la Cerdanya; als -9 ºC a Mollerussa, i als -4 ºC a Malgrat de Mar.

 

Ja no ens arriba més aire fred procedent del centre del continent, però en tenim la ressaca, i el fred serà ben viu durant uns dies més. La massa d'aire freda d'origen continental i amb trets siberians va arribar al moment àlgid durant la jornada d'ahir, entre les 7 i les 9 del matí, amb un petit repunt cap a les vuit del vespre. Durant aquelles hores, els termòmetre d'alta muntanya van marcar el fred més intens de l'episodi, amb xifres de -25 ºC a la Pica d'Estats, -20 ºC a Boí-Taüll 2.500 i -19 ºC a la Tosa d'Alp. La injecció d'aire fred s'ha acabat i ara cau, es diposita a les valls i s'estén per totes les planes fins a la costa.

Aquestes són les temperatures matinals d'avui, amb uns valors que s'acosten als del febrer del 2012, però no els superen.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut