El fred de debò ja el tenim a tocar

L'hivern truca a la porta i ens deixarà un bon tast per al cap de setmana. Màximes entre 2 i 15 ºC

Néstor GómezActualitzat

Si encara us heu resistit a fer el canvi d'armari, ara el fareu sense qüestionar-vos-ho. S'albira l'arribada de fred durant el cap de setmana que ens durà directe cap a un ambient d'hivern.

Abrics, bufandes i guants seran les peces de roba més comunes abans de sortir al carrer. Que no us sobti: tot i que encara ara aneu amb màniga curta al migdia, el fred arribarà amb contundència durant el cap de setmana.

Quan arribarà, el fred d'hivern?

El Pirineu serà la porta d'entrada al fred, que arribarà dissabte a partir del migdia. Les temperatures a muntanya cauran durant més de 24 hores seguides, amb valors negatius durant tot el dia i durant dies a cotes altes del Pirineu. A la resta del país, notarem el fred intens diumenge, que serà el dia en què la clatellada de la baixada de temperatures serà més acusada. El fred es mantindrà ben viu durant tota la setmana que ve. El mapa isobàric mostra l'entrada d'aire fred procedent del cercle polar àrtic directe cap al Pirineu.

Cauran més de 10 graus. Els mapes que utilitzem de guia per saber la temperatura de l'atmosfera són els mapes de temperatures a 850 hPa, més o menys a una alçada de 1.500 metres. Doncs bé, si el migdia de divendres hi haurà valors estimats de 13-14 ºC sobre el Pirineu i 15 ºC a la costa, diumenge s'esperen fins a -4 ºC al Pirineu i valors d'entre 2 -4 ºC a la resta del país.

Traduït als valors de temperatura en superfície, això vol dir fred de debò, fred d'hivern, amb màximes de 5 ºC al Pirineu i 15 ºC a la costa. Aquí teniu algunes màximes previstes per diumenge: 

Per acabar, mireu la gràfica d'evolució de temperatures de Barcelona per als propers dies. Més que les xifres, ens fixarem en dues línies: la taronja, temperatura normal per aquestes dates; i la negra, temperatura que es preveu, resultat de la mitja de diversos models meteorològics.

Observeu com cau la línea negra de la temperatura prevista a partir del dia 27, i com es manté per sota de la línia taronja fins més enllà de Tots Sants. Això vol dir que el fred arribarà de cop i es mantindrà durant la setmana que ve. Tindrem una castanyada amb fred. Per cert, les línies de sota són el pronòstic de precipitació, o sigui que també es preveu un temps una mica mogut, amb risc de pluja.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut