El forat blau de Sansha Yongle, el més profund del món

RedaccióActualitzat

Un grup d'investigadors xinesos han confirmat que el forat blau de Yongle, situat al mar de la Xina Meridional, és el més profund del món, amb una fondària de poc més de 300 metres. Aquesta meravella natural es coneix pels locals com el Forat del Drac, o forat del Mar de la Xina Meridional, i es troba a un gran escull de coral de les Illes Xisha. Les autoritats l'han batejat oficialment com el forat blau de Sansha Yongle.

El projecte d'exploració va començar l'agost de 2015 i va acabar el passat més de juny. Divendres passat, Fu Liang, cap de l'expedició, va comunicar els resultats: l'avenc marí fa 300.89 metres de profunditat, amb una boca de 130 metres de diàmetre. Fins ara, el forat més profund era el de Dean, situat a prop de Long Island a les Bahames, amb una fondària de 202 metres.

Els investigadors de l'Institut de Recerca de Protecció de Coral de la prefectura de Sansha van explorar l'embornal fent servir un robot submarí equipat amb un sensor de profunditat. Han detectat més de 20 espècies de peixos i altres organismes marins presents en els nivells superiors de l'avenc. El forat no té pràcticament oxigen per sota dels 100 metres, i per tant la vida és poc probable en els seves zones més profundes.

Un forat blau és una cavitat més o menys circular, de parets verticals. El nom reflecteix el contrast de color entre el blau fosc de l'interior i l'aigua més clara que l'envolta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut