Aiguafreda (Josep Maria Torrubia)
Aiguafreda (Josep Maria Torrubia)

El dia més fred de l'hivern glaça el termòmetre a gairebé tot Catalunya

Alberto AlcántaraActualitzat

La progressiva entrada d'aire àrtic dels últims dies culmina amb un matí gèlid arreu de Catalunya, el més fred del que portem d'hivern, amb temperatures negatives a moltes comarques. Aquest és el mapa de temperatura mínima registrada divendres, segons les dades de Meteocat i Meteoclimatic.

Els valors de temperatura han caigut entre els -13 i -20ºC a les cotes altes del Pirineu, entre els -5 i -8ºC a molts punts d'interior i entre els 2 i els 4ºC a la costa, tot i que ha glaçat de manera puntual en alguns indrets del litoral: Blanes, Malgrat de Mar, Cunit o Tamarit. A Tarragona, el termòmetre ha baixat fins als 0ºC.

Un altre aspecte a tenir en compte és la sensació de fred, una estimació que té en compte l'efecte combinat de la temperatura i el vent. Aquest és el mapa de sensació de fred al voltant de les 8.15 del matí:

 

El fred ha deixat empremta en el paisatge, com mostren les fotos que ens heu enviat des de primera hora del matí:

Els matins continuaran sent freds el cap de setmana, però no tant. L'avís per fred de divendres, vàlid per a una gran part de Catalunya, quedarà restringit per dissabte a poques comarques. Les temperatures tendiran a recuperar-se, tot i que es notarà més al migdia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut