El dia D de les pluges i les nevades

Que no us sobti si de bon matí no plou, ja que les pluges i les nevades més abundoses cauran a partir del migdia. Darrer dia de temperatures altes, demà cauran.

Néstor GómezActualitzat

L'embossament d'aire fred que dimecres envaeix la península Ibèrica ja estarà despenjat del cinturó de vents polars que es troben a latituds d'Islàndia i Escandinàvia. Catalunya estarà sotmesa a una entrada de llevant que reactivarà les pluges i a un refredament de l'aire que obrirà les portes a les nevades. Meteocat té avisos a més de la meitat de comarques per fenòmens adversos.

Pluja, neu i vent

Si veieu alguna ullada de sol a trenc d'alba, no us en fieu pas. Plourà, i molt. Durant el matí les puges més abundoses cauran a l'oest del país, sobretot a les comarques de Tarragona. Cap al migdia, la línia de pluges intenses avançarà cap a les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, Catalunya Central i Barcelona, i cap a la resta del Pirineu i comarques de Girona. És el dia clau de nevades al Pirineu. La cota baixarà dels 2.300 metres dels darrers dies a 1.800. Una nevada que s'espera generosa i que pot ser la garantia de neu pel pont de la Puríssima. la línia de pluges anirà acompanyada de ventades d'est i sud-est.

Més fred a darrera hora del dia

Encara estem en el sector càlid de la pertorbació, d'aquí que les temperatures mínimes siguin similars o més altes que les de dimarts. En canvi, les màximes davallaran sobretot al pla de Lleida i a totes les comarques tarragonines. Les temperatures més altes del dia rondaran els 18 ºC. Les mínimes del dia es donaran a darrera hora de la jornada.

I els propers dies...

Ja haurà passat el dia més plujós de la setmana i ara el que tindrem seran més estones de sol i temperatures més baixes. El temps no farà net i els ruixats tornaran divendres, dissabte i diumenge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut