Arbres rodolant pel carrer a Darwin (Reuters)
Arbres rodolant pel carrer a Darwin (Reuters)

El cicló tropical Marcus aterra al nord d'Australia

Alberto AlcántaraActualitzat

El cicló tropical Marcus està passant pel nord d'Austràlia. L'ull ha passat per la vertical de Darwin, la capital del Territori del Nord australià, amb vents de 130 km/h. Segons l'escala australiana, en el moment de l'impacte es corresponia a un cicló de categoria 2.

Els vents han tombat arbres i línies elèctriques, han arrencat teulades i han provocat altres danys en edificis. Més de 20.000 llars s'han quedat sense llum. L'aeroport ha tancat. Han quedat afectades les rutes locals i les internacionals cap a Singapur o Bali. També hi han hagut afectacions en el port de Darwin.

Segons l'últim informe de l'Oficina Meteorològica Australiana, el Marcus havia baixat a categoria 1 i portava vents sostinguts de 85 km/h, amb cops de fins a 120 km/h. Es mou en direcció sud-oest a uns 21 km/h, cap al mar de Timor.

El pronòstic indica que el cicló tornarà a guanyar categoria en arribar a la regió de Kimberley. Després, anirà cap a l'oceà Índic. Aquest gràfic resumeix la tendència.

 


El pronòstic indica risc de vents de fins a 150 km/h durant les pròximes hores a la costa del nord-oest de Kimberley. També es poden produir inundacions menors de les zones costaneres baixes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut