El cicló Debbie provoca greus inundacions als estats australians de Queensland i Nova Gal·les del Sud

Alberto AlcántaraActualitzat

El govern d'Austràlia ha declarat zona catastròfica diverses ciutats de l'estat de Nova Gal·les del Sud a causa de les inundacions provocades per cicló tropical Debbie. Amb aquesta declaració es garanteix assistència vital als residents afectats.

Moltes comunitats al llarg de la costa est del país han estat evacuades pels efectes del cicló i de les seves restes. Les últimes pluges, caigudes sobre un terreny sobresaturat, estan provocant també la crescuda dels rius. Un exemple és la ciutat de Lismore, amb 25.000 habitants, que ha quedat inundada pel riu Wilson en trencar-se un dic.

Milers de residents de les comunitats de terres baixes al sud de Queensland i al nord de Nova Gal·les del Sud s'han desplaçat a terrenys més elevats al llarg de les últimes hores.

Una de les imatges curioses que ha deixat el Debbie ha estat el tauró trobat a una carretera a l'illa de Rita, un territori enganxat a la costa de Queensland.

El Debbie també ha devastat parts de les Illes Whitsunday i ha provocat greus danys a uns centres turístics que són molt populars, situats a la zona de la Gran Barrera de Corall.

El cicló va aterrar a la costa de Queensland dimarts passat, amb vents de fins a 270 quilòmetres per hora. Els serveis d'emergència han hagut de rescatar més de 200 persones de les inundacions, però fins ara no s'han reportat víctimes mortals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut