El 2017 s'acomiada amb vent i núvols

L'últim front de l'any ens portarà núvols i vent a última hora del dia

Jofre JanuéActualitzat

L'any 2017 acaba amb l'arribada d'un front no gaire actiu. Els núvols augmentaran al llarg del dia, la majoria seran prims, però es faran més abundants i gruixuts durant la tarda i al terç oest del país.    

Tarda amb menys suavitat, més núvols i vent

Al llarg del matí ja han arribat força núvols, molts d'ells de tipus prim, que han alternat amb clarianes transitòries, més freqüents cap a la meitat est del territori. 

Amb el pas de les hores, els núvols aniran fent-se més abundants i les clarianes seran cada cop més esporàdiques. Les temperatures no podran pujar tant i l'ambient serà menys suau que dissabte. Tot i això, s'esperen molts valors entre els 15 i els 20 ºC.

Al Pirineu tornaran les nevades al final de la tarda, començant a l'extrem més occidental. La cota de neu anirà baixant cap als 1.400 metres. També pot caure alguna gota a la resta del terç oest, però es quedarà en una anècdota. De la mateixa manera, al llarg de la nit de Cap d'Any, pot caure algun ruixat poc abundant en punts del nord-est. 

El més significatiu serà l'enfortiment del vent de cara al vespre, sobretot el mestral al camp de Tarragona, on l'any s'acomiadarà amb cops pròxims als 100 km/h. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per aquest motiu.

I el 2018 comença...

Després d'alguns ruixats de matinada al nord-est, s'obriran grans clarianes de manera transitòria. A la tarda tornaran els núvols amb nous ruixats al nord del país i tornarem a patir un episodi de ventades intenses. Els vents atlàntics amb temperatures en ascens seran la tònica predominant de la primera setmana del 2018.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut