Dues enginyeres palestines dissenyen un maó ecològic fet a partir de cendra

Alberto AlcántaraActualitzat

Dues enginyeres palestines han dissenyat un maó ecològic fet a partir de cendra destinada als abocadors. Majd Mashharawi i la seva sòcia, Rawan Abdul Lateef, són els cervells que han creat l'empresa que fa els maons, Green Cake.

El maó de cendra es fabrica sense sorra ni grava. El producte és ecològic i econòmic, i necessita menys ciment que els maons regulars, un fet important, ja que Israel restringeix la quantitat de ciment que es pot introduir a Gaza.

Aquests maons són més lleugers que els normals, resulten un 30% més barats i milloren l'aïllament sonor i tèrmic, a més de protegir contra incendis. El material bàsic, la cendra, s'obté d'un grup de fàbriques de ceràmica a Gaza que fabrica plats i olles de manera tradicional al forn. Aquestes fàbriques generen de 5 a 7 tones de cendra, que va a parar als abocadors.

Segons Majd, aquesta idea es podria aplicar en altres llocs on es crea una gran quantitat de cendra pel consum de carbó. Però les enginyeres estan tenint problemes per registrar el producte. Intenten aconseguir l'aprovació del Ministeri d'Economia i tenen esperances de poder exportar els maons fora de Gaza. El producte s'ha de sotmetre a més proves per poder-lo destinar a l'ús comercial.

Green Cake va rebre el primer premi en un concurs que es va  fer al Japó anomenat el Repte de la Innovació Japó-Gaza, el 12 d'agost del 2016. El premi va ser de 10.000 dòlars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut