Mapa de dades (Meteocat)
Mapa de dades (Meteocat)

Dos anys de dades meteorològiques al teu abast

El Servei Meteorològic de Catalunya amplia a dos anys la consulta de dades de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)

Néstor GómezActualitzat

Des del 28 de juny, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha ampliat a dos anys les dades consultables de les 185 estacions meteorològiques automàtiques que gestiona. Les variables que podem trobar de cadascuna de les estacions són les dades extremes i mitjanes de cada dia de temperatura, humitat, precipitació, vent i radiació solar. A banda del resum diari de l'estació, també ofereix l'evolució semihorària, en format gràfic o taula. Una altra novetat és la visualització global de tot Catalunya de la temperatura, humitat i precipitació acumulada per a una hora concreta.

Amb aquesta ampliació a dos anys de dades meteorològiques semihoràries, el Servei Meteorològic de Catalunya és capdavantera a Europa, ja que cap servei meteorològic ofereix dades històriques semihoràries. Ara ja només queda un pas per arribar a les dades que ofereix Met Office, al Regne Unit, i DWD, a Alemanya, amb tot l'històric de dades diàries des de l'inici de la posada en funcionament de l'estació meteorològica.

 

Anar al contingut