Una Nit de Reis amb calma meteorològica

No cal patir per les cavalcades de Reis. L'esperada pluja no arribarà fins dissabte

Alberto AlcántaraActualitzat

S'acaba la dinàmica dels últims dies: el solc d'una pertorbació atlàntica s'endinsarà per l'oest peninsular. El vent de l'oest encara deixarà algun cop moderat de matinada, però tendirà a baixar i després girarà al sud. En poques hores tindrem un important canvi de temps, amb la formació d'un centre secundari de baixes pressions al sud-est peninsular.

Pocs núvols

Tret d'alguns bancs de núvols baixos a punts del nord-est i al vessant sud del Pirineu, i del pas d'algun núvol prim transitori, el cel es veurà assolellat en general. Per a la nit de Reis només cal destacar una mica de vent de sud-oest moderat al sud de la costa Brava. La nuvolositat augmentarà de matinada, tant per l'oest com per la façana costanera.

Temperatures més baixes

L'ambient reescalfat ha estat notícia els últims dies. Amb la desaparició del vent de ponent, les temperatures tendiran a normalitzar-se. Les mínimes han davallat cap a ponent i a punts de l'Ebre, i a la resta han baixat de manera més moderada o lleu. Les màximes també baixaran 3 o 4 ºC a molts indrets. Tot i això, com que venim de valors molt alts, encara cal esperar un ambient suau al migdia, amb valors que tocaran els 18 i 19 ºC.

I dissabte...

Arriba l'esperat canvi de temps, amb una tongada de pluja general, que avançarà de sud-oest a nord-est al llarg del dia. Hi ha avisos activats per intensitat de pluja.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut