Tarda de força sol i temperatures més baixes, amb vent als dos extrems del país

L'ambient de primaveral fa un pas enrere amb l'arribada de més vent i amb un descens de les temperatures màximes. Adéu als valors suaus, propers als 20 ºC dels dos darrers dies. Continuarà nevant al Pirineu

Actualitzat

Ja ens podem oblidar de l'ambient agradable de dijous al migdia quan les temperatures màximes van tocar els 20 ºC. El sistema frontal que ens ha creuat de matinada farà baixar les temperatures màximes i provocarà una entrada contundent de vent de nord.

Ingredients d'hivern

El pas del front ha reactivat la nevada a la Vall d'Aran, extrem nord del Pallars Sobirà i nord d'Andorra. Ara bé, el fort vent que hi haurà a cotes altes enviarà la neu ventada a les valls del vessant sud, com la Vall de Boí i les d'Àneu. La cota de neu ha caigut dels 1.600 metres a qualsevol cota al Pirineu i es poden acumular més de 10 cm a 900 metres. Les precipitacions es faran més disperses a partir del migdia. Hi haurà torb intens a cotes altes.

Fora del Pirineu, la tarda serà de sol a la major part del país, sense descartar alguna gota a l'entorn de la costa Brava o la costa Central.

Ventades

El vent bufarà fort de nord a tot el Pirineu i a l'Empordà i de mestral a les comarques de Tarragona. Els cops de vent seran forts o puntualment molt forts, tot i que la pitjor part de la ventada ja hauria passat.

Temperatures cap avall

L'arribada de l'aire fred farà baixar les temperatures diürnes a tot el país. El descens tèrmic més acusat es viurà a les comarques del Pirineu, amb màximes que perdran entre 8 i 10 graus. Les màximes més altes es mouran a l'entorn dels 18 ºC. Les temperatures de primera hora han baixat al Pirineu, però han pujat a molts punts de Barcelona, Tarragona i les Terres de Ponent.

I el cap de setmana...

Dissabte serà assolellat durant el matí i més ennuvolat a la tarda. El vent perdrà força. Al vespre arribarà una cua frontal que reactivarà la nevada al Pirineu fins diumenge al matí. Les temperatures pujaran clarament l' últim dia de la setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut