Temps inestable amb ruixats matí i tarda

Ja tenim aquí el dia més inestable de la setmana. Tingueu a la vora el paraigua

Néstor GómezActualitzat

Fins a acabar la setmana tenim dos períodes de marcada inestabilitat amb precipitacions: avui i diumenge a la tarda. Tots dos períodes coincideixen amb aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera i amb aire càlid arran de terra, una combinació que culminarà amb el gran desenvolupament de nuvolades.

Núvols amenaçadors i ruixats intensos

Ja de bon matí s'esperen ruixats abundants i generals a l'Alt Pirineu, sobretot a les valls que miren cap al sud. Aquestes pluges es desplaçaran cap a la Catalunya Nord. En paral·lel, poden caure durant el matí alguns ruixats al prelitoral i litoral de Tarragona, que avançaran fins a Barcelona. Tindrem una breu pausa al migdia i, de nou, a la tarda sorgiran nous ruixats i tempestes al Pirineu i a l'interior de les comarques de Barcelona. També se n'esperen al prelitoral i al massís del Port. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja.

Calor estancada

Les temperatures variaran poc respecte als valors de dijous. Les màximes més altes del país rondaran els 32 o 33 ºC. La xafogor persistirà a la costa.

I el cap de setmana...

Dissabte serà un dia ben estable, assolellat i amb una remuntada de la calor. Diumenge, temps tranquil al matí i aparició de ruixats a la tarda.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut