Tarda de temps hivernal i amb algun ruixat de neu

L'aire fred no cedeix i la neu entra en acció dins i fora del Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Un nou sistema frontal ha arribat i porta una massa d'aire encara més freda. Si les temperatures de dijous les vau trobat baixes, les d'avui faran un pas més cap avall. El vent de nord al Pirineu, la tramuntana i el mestral accentuaran la sensació de fred. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu, vent i estat de la mar.

Neu i sol

Tenim una atmosfera tan freda i tan inestable que la cota de neu estarà situada a 200 metres, però pot baixar per sota. La nevada més important ha caigut al vessant nord del Pirineu i ha saltat a punts del vessant, sud impulsada per les ventades a alta muntanya, el torb. També ha nevat de manera més puntual i anecdòtica a punts del sud i al quadrant nord-est, amb cotes que han voltat els 300-400 metres. 

A la tarda, la precipitació tendirà a concentrar-se cap al nord-est, amb possibilitat de nous xàfecs a l'entorn d'Osona o el Vallès. També arribarà algun ruixat cap a la costa, entre el Barcelonès i la Selva. Al Pirineu continuarà la possibilitat de precipitació, tot i que hi haurà més estones de pausa durant el tram central del dia. En canvi, per Ponent, s'aniran obrint clarianes.

Fred a dojo

Les temperatures mínimes del dia es donaran a darrera hora de la jornada, així que si noteu de bon matí que fa fred, al vespre en farà més. L'ambient al migdia serà d'hivern amb les màximes més altes del dia, a l'entorn dels 12 ºC, només.

I el cap de setmana...

Dissabte tindrem el migdia més fred d'aquesta tongada. A més tindrem neu, vent i sol, tot i que a la tarda augmentaran els núvols pel nord-est i no es descarta alguna sorpresa. Diumenge la neu marxarà i el temps serà assolellat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut