Dels ruixats matinals a una tarda amb més sol

L'estabilitat no entra del tot i s'espera una recta final de setmana amb més sol que ruixats, però amb núvols cada dia

Alberto AlcántaraActualitzat

Un centre de baixes pressions situat a l'oest de la península Ibèrica ens enviarà línies de núvols que, en alguns casos, deixen alguns ruixats febles. Un temps una mica menys radiant del que es preveia fa uns quants dies, i invertit respecte a les últimes jornades. Segur que recordeu que portem molts dies dient: matins de sol i tardes de ruixats. En el cas d'avui, tindrem el contrari: més núvols al matí i més sol a la tarda.

Dels ruixats al sol

De fet, des de la matinada una línia de núvols ha escombrat de sud a nord les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona. Al migdia estava retirant-se per l'extrem nord-est. Fins a les 13.30 s'han acumulat registres molt modestos. La pluja ha vingut acompanyada de fang. Al llarg del matí s'ha anat imposant el sol.

De cara a la tarda esperem un vent del sud i est que ha de guanyar protagonisme. Hi ha un avís de Servei Meteorològic de Catalunya per aquest motiu, i també per l'estat de la mar. A banda del vent, la tarda serà tranquil·la en general. Esperem nuvolades cap al Montsià i cap al Pirineu, però no es preveu pluja significativa. A última hora, augmentaran els núvols baixos a la costa Daurada. Seran força compactes, de manera que pot caure algun plugim poc apreciable a la costa Daurada.

Calor aturada

El dia comença amb valors pròxims als 20º C a la costa i al voltant dels 15º C en general.

Les temperatures al migdia seran una mica càlides, amb valors que tocaran els 30 ºC al pla de Lleida. Els 25 ºC se superaran a la major part del país.

I el cap de setmana...

Dissabte serà un dia tranquil, però amb presència de nuvolositat variable, amb estones de núvols baixos a la costa, més extensos a primera hora i més compactes cap al delta de l'Ebre. Faran la guitza a qui vulgui prendre el sol. Hi haurà algun ruixat de tarda, però serà diumenge quan tornaran els ruixats i les tempestes de tarda més intensos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut