Tarda sense canvis i cap de setmana amb repunt de la calor

Recta de final de setmana amb estabilitat i amb poc espai per als canvis. Tarda de divendres força assolellada i càlid. Cap de setmana amb una mica més de núvols i de calor

Alberto AlcántaraActualitzat

Les borrasques continuaran viatjant lluny de casa nostra, per la façana atlàntica en direcció a les illes britàniques. Aquest immens paraigua que duem a sobre, anomenat anticicló, ens acompanyarà fins més enllà del cap de setmana. Només alguns detalls faran variar el temps dels pròxims dies.

Sol i pocs núvols despistats

El matí ha estat de sol. Un dels pocs aspectes a destacar ha sigut la presència d'alguns núvols baixos cap a l'extrem sud, a punts de la costa Daurada. A migdia encara en quedaven alguns sobre el delta de l'Ebre. 

La tarda es presenta també molt assolellada, a tot estirar amb l'aparició d'alguna teranyina de núvols prims per l'oest. També esperem alguns núvols d'evolució al Pirineu. En cap cas s'espera pluja. A última hora, tornaran els núvols baixos a la costa Daurada.

Calor a nivells alts

La calor canicular, la més típica de juliol i primera quinzena d'agost, s'estableix a Catalunya amb temperatures màximes ben altes, per sobre dels 34 ºC a l'interior del país. Un cop més, el pla de Lleida i la Ribera d'Ebre registraran màximes que rondaran els 35 ºC. La xafogor es deixarà sentir una mica més a la façana costanera.

I el cap de setmana...

L'estabilitat atmosfèrica perdurarà dissabte, amb més núvols de tarda cap al Pirineu, potser amb alguna gota, i amb estones de núvols baixos a la costa. Farà més calor. Diumenge, les temperatures repuntaran una mica més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut