Tarda de transició a un gran canvi de temps

Tindrem una tarda de transició, amb un clar increment dels núvols i l'arribada d'un front al final del dia

Alberto AlcántaraActualitzat

Us convidem a observar el cel, veure com els núvols evolucionaran al llarg d'aquest Dia Mundial de la Meteorologia, tant per la seva forma com per l'extensió que ocuparan. Un dia de manual o de guia de núvols perquè passarem d'un matí poc ennuvolat o serè a una tarda de cel tapat. Tot això coincidirà amb l'acostament d'una gran pertorbació a Galícia cap al migdia de divendres i que creuarà Catalunya dissabte al matí.

 

Del sol als núvols

Les primeres hores del dia han estat de cel serè o d'alguns núvols alts, els que s'han acostat per Ponent i els núvols generats a sotavent del Pirineu. Amb el pas de les hores, els núvols aniran en augment, d'oest a est, i a mitja tarda quedarà el cel tapat arreu del país, amb núvols més esqueixats i prims cap a les comarques de Girona. L'augment de la nuvolositat seguirà una seqüència que arrencarà amb cirrus i acabarà amb estratocúmuls i nimbostratus per l'oest. A última hora cauran les primeres gotes al vessant sud del Pirineu, i de matinada, el front escombrarà l'oest de Catalunya.

Menys fred

L'ambient tan fred del matí dels últims dies es retira una mica, prou per retirar les glaçades fortes de la zona agrícola més sensible del país: el pla de Lleida. Les temperatures de primera hora han pujat de dos a set graus en general. Durant aquesta jornada, Catalunya es troba davant de la pertorbació, la qual cosa implicarà que arribi aire càlid del sud, amb una pujada general de les temperatures diürnes. Les temperatures màximes més altes tocaran els 18 ºC.

Dissabte de paraigua

Una borrasca molt activa ens creuarà dissabte. Plourà a tot el país, si bé les comarques de Girona i de Barcelona seran les que més aigua rebran. La cota de neu baixarà fins als 1.000 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut