Ruixats al matí i tempestes a la tarda amb menys calor

Tingueu el paraigua a prop, la pluja arribarà a gairebé tot el país

Néstor GómezActualitzat

Aquesta serà l'última jornada d'inestabilitat, amb ruixats i tempestes generals, de la setmana. Després de les pluges arriba la calma, i coincidirà amb al cap de setmana. Així, que si us trobeu en la recta final de les vacances, podreu aprofitar la finestra de bon temps de dissabte i diumenge. Això no vol dir que no plogui enlloc del país, sinó que, tot i que pot caure algun ruixat al Pirineu, no hi haurà tamborinades.

Meteocat té activat l'avis per pluges intenses a tot el país, tret de l'Alt Pirineu, Terres de l'Ebre i Alt Empordà. Protecció Civil ha activar el pla INUNCAT en fase d'alerta. L'àrea d'afectació abasta les comarques centrals de Ponent, tota la Catalunya Central i el litoral entre el sud de Girona i el Camp de Tarragona.

Ruixats, tempestes i pedregades

Una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera amb un front que lliscarà pel Pirineu durant el matí n'hi haurà prou per tenir un dia diferent. Trenquem la dinàmica de sol al matí i de ruixats a la tarda, per fer néixer el dia amb temps insegur.

De matinada han caigut ruixats al Pirineu i a la Segarra amb registres que han superar els 10 l/m² a Castellar de n'Hug, a Guardiola de Berguedà i a Massoteres. A partir del migdia, els núvols creixeran com bolets per tot el territori. Plourà al Pirineu i descarregaran ruixats intensos a les comarques de Girona i de Barcelona, que poden arribar a la costa central. Un cop més, aquestes tempestes poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. Al sud del pla de Lleida i les Terres de l'Ebre, les precipitacions seran menys importants, si hi arriben.

Temperatures cap avall

Els núvols del matí frenaran l'ascens de les temperatures del migdia. La calor cedeix pas a un ambient ben agradable. Els valors més alts del dia superaran de poc la xifra dels 30 ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

Tindrem dos dies per aprofitar, amb un ambient clarament assolellat, tot i els ruixats de tarda al Pirineu. La calor es mantindrà a ratlla dissabte i augmentarà de cara a diumenge. En cap cas tindrem calorada.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut