Tarda de més clarianes i vent en augment

Recta final de la setmana amb tot tipus d'ingredients: del sol a la neu i de la calma a les ventades

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana coincidirà amb el pas d'un sistema frontal. Però no espereu cap gran nevada a cotes baixes. Ens quedarem en el sector càlid de la pertorbació, de manera que la neu només caurà a muntanya, i ben amunt. Abans, però, tenim un dia amb alguns núvols i vent en augment: mestral i tramuntana als dos extrems del país.

Poques precipitacions

El matí ha estat de núvols alts i mitjos, en retirada d'oest a est, i també d'alguns bancs de núvols baixos a punts de la depressió Central.

A la tarda, els núvols prims s'acabaran de retirar però apareixeran nuvolades a l'interior de Girona i prelitoral de Barcelona. S'allargaran per la costa de matinada. No es descarta alguna gota, sobretot a partir de la matinada. En paral·lel, a la Vall d'Aran el cel estarà cobert amb algunes precipitacions febles i intermitents. La cota de neu baixarà a darrera hora del dia cap als 1.100 metres.

El fred marxa

Les temperatures tornen a remuntar. El fred ben viu només se sentirà a primera hora del dia a les fondalades de les valls, on el termòmetre baixarà per sota dels 0 ºC. També ha glaçat, de manera feble, a la Catalunya Central i a punts de ponent. El migdia serà ben agradable a moltes comarques de Catalunya. Les màximes més altes del país a tocar dels 19 ºC. Tot i això, l'ambient serà fred a punts de la Catalunya Central i a muntanya.

I el cap de setmana...

Dissabte augmentaran els núvols i tindrem precipitacions a partir de la tarda al Pirineu, però la cota de neu tendirà a pujar. Hi haurà registres abundants en cotes altes. Però el més destacat serà el vent, que bufarà a molts indrets del país i portarà un notable ascens de la temperatura de cara a la nit i a diumenge.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut