Persisteix l'onada de calor amb ambient tòrrid

Les temperatures continuaran ben enfilades amunt amb valors de 40 ºC als indrets més càlids del país

Alberto AlcántaraActualitzat

La situació d'onada de calor persistirà fins dissabte. Les borrasques desfilaran pel Regne Unit i Escandinàvia amb pluges i temperatures suaus mentre que els països mediterranis es troben dins d'una massa d'aire molt càlida procedent del nord d'Àfrica. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per calor.

Màximes de 40 ºC

La calor serà l'autèntic protagonista del dia, amb valors molt superiors als habituals per aquestes dates, com ja va passar ahir. Les màximes de 40 ºC es repetir a la Terra Ferma i a punts de  l'Ebre o la Catalunya Central. A la resta del país, tot i que la temperatura no serà tan extrema, l'ambient serà sufocant amb xafogor intensa a prop de la costa. No descartem que caigui algun nou rècord de calor.

Sol i algunes nuvolades de tarda

A primera hora hem vist algun núvol baix puntual a la costa i algun de prim, també situat sobre la façana litoral. Han estat anecdòtics. El sol ha dominat de manera aclaparadora.

A la tarda sorgiran alguns núvols d'evolució al Pirineu. Hi ha una petita bossa d'aire fred per les capes altes atmosfèriques, i això pot ajudar a que alguna nuvolada derivi en petit ruixat a l'extrem nord. Tret dels núvols de muntanya, el cel continuarà assolellat.

I el cap de setmana...

Dissabte persistirà la calor intensa, però el risc de ruixat augmentarà durant la tarda. Diumenge, la calor afluixarà sense desaparèixer, i els ruixats podrien guanyar terreny.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut