Divendres, canvi de temps amb ruixats a partir de la tarda

Després d'uns quants dies dolços, el temps torna a trontollar de la mà d'una pertorbació

Alberto AlcántaraActualitzat

Fa tots just una setmana anunciàvem 24 hores de precipitacions abundoses entre el migdia de divendres i el migdia de dissabte. Doncs bé, tenim un altre cop 24 hores de ruixats, des de la tarda de divendres fins a la tarda de dissabte, tot i que seran molt més modestos i no arribaran a tot el país. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Canvi de temps

El matí ha estat variable, amb molts núvols alts del tipus cirrus i d'altres de tipus mitjà, que anuncien un canvi de temps. També s'han acumulat alguns núvols baixos arran de costa al del litoral de Tarragona i el sud de Barcelona.

El canvi de temps arribarà a la tarda amb l'entrada dels ruixats des de l'Aragó. Els xàfecs i escombraran l'oest del país. A l'Alt Pirineu seran en forma de neu per sobre dels 1.900 metres, amb pluges una mica més generoses als vessants sud de muntanya. Al massís del Port, les precipitacions poden anar acompanyades de tempesta. Cap al vespre, els ruixats es deixaran veure per la Catalunya Central, el prelitoral i la costa sud, i també per la central.

Descens tèrmic

Les temperatures baixaran al llarg del dia, de manera que a cotes mitjanes i altes del Pirineu farà més fred a darrera hora del dia que no pas al matí. Com el front arribarà passat el migdia, encara les màximes pujaran prou com per arribar als 20 ºC a punts del nord-est, el prelitoral i les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

El cap de setmana tindrem tot tipus de temps, estones de sol, estones de núvols i ruixats, sobretot dissabte. El temps més ennuvolat es trobarà cap a la Vall d'Aran. També ens retrobarem amb el vent de mestral a les Terres de l'Ebre i amb la tramuntana a l'Empordà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut