Tarda més sol i més calor calor

L'onada de calor no marxa i seguirà amb nosaltres un bon grapat de dies més. El paraigua, ara per ara, té només una utilitat: protegir-nos del sol.

Alberto AlcántaraActualitzat

Dos ferms anticiclons, un situat al Mediterrani i un altre als països de l'Est, bloquegen les borrasques que es veuen oblidades a viatjar de Galícia cap a Islàndia. L'aire càlid no ens abandona a les capes altes. Més aviat el contrari.

Sol i calorada

La matinada ha estat ben xafogosa a les comarques properes a la costa. Les mínimes han pujat en general, però sobretot al quadrant nord-est. Per contra, han baixat lleugerament a punts de l'oest de Catalunya.

Durant tot el matí, el cel s'ha vist assolellat o mig ennuvolat per núvols alts, més presents cap a les comarques de Tarragona i al Pirineu. A la tarda, i al vespre, els núvols prims i inofensius arribaran també a punts del centre del país, comarques de Barcelona i Girona, de manera que el cel es veurà enteranyinat a estones. La sensació dominant serà de sol. Lògicament, no hi haurà pluges.

La calor al migdia serà molt intensa a les comarques de l'interior. Per vuitè dia consecutiu, Lleida pot superar els 35 ºC de màxima. Les comarques on farà més calors, amb valors entre 35 i 38 ºC, seran totes les les Lleida i les de l'interior de Barcelona. El vent de sud i sud-est bufarà amb cops moderats al Pirineu i les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

El temps assolellat i calorós s'accentuarà durant el cap de setmana, amb presència de més núvols prims dissabte. La calor ens acompanyarà uns quants dies més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut