Divendres, més aiguats i amb gran temporal de mar

Tot el país, menys el Pirineu i les comarques de Girona, amb avisos meteorològics activats

Néstor Gómez/Alberto AlcántaraActualitzat

La forta inestabilitat persistirà durant tot el dia al sud del país, amb pluges que no cessaran, molta aigua i amb molta intensitat. I tot, sobre un terra completament entollat.

El Servei Meteorològic de Catalunya té avisos activats de color taronja per pluja intensa i per acumulació i nivell vermell, per mala mar a l'entorn de l'Ebre. 

Còctel meteorològic

Les últimes hores han deixat més de 170 mm als Ports de Tortosa, com a valor més destacat. A primera hora hem tingut tenim una petita treva a l'extrem sud, però la previsió indica que continuarà plovent a bots i barrals a les Terres de l'Ebre durant tot el dia. Se superaran els 200 l/m².  A les comarques de Castelló podrien arribar, localment als 400 l/m² durant l'episodi. Si heu vist el pantà d'Ulldecona sec durant els últims dies, torneu-hi un cop passin les pluges i veureu la diferència, serà brutal. La majoria de les pluges del dia se situaran al sud de Tarragona. 

A la resta del país, si hi arriben els ruixats, seran febles, puntuals i més intermitents. Potser ap al vessant sud del Pirineu i al prepirineu occidental es forma algun de més intens.

A banda de les pluges, el vent tindrà el seu paper protagonista de gregal. Bufarà entre moderat i fort durant les hores centrals del dia a totes les comarques de Barcelona, de Tarragona, pla de Lleida, Catalunya Central, i sobretot es deixarà sentir fort a la costa central i Costa Daurada. Un vent que aixecarà grans onades a la costa sud catalana, se superaran els 4 metres a l'entorn del delta de l'Ebre.

I el cap de setmana...

Continuarà el temps insegur a les Terres de l'Ebre, amb ruixats que encara poden ser intensos, però ja no seran tan importants com els de divendres. A la resta, cel variable i amb tímids ruixats al vessant sud del Pirineu. Diumenge, temps més tranquil, fins i tot a les Terres de l'Ebre.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut