Una tarda amb alguns ruixats al nord i temperatures més baixes en general

Després de les pluges, arriba el torn de la caiguda de les temperatures amb un lent retorn cap a l'estabilitat

Alberto AlcántaraActualitzat

Si bé el matí ha sigut tranquil, a la tarda tindrem a sobre una mica d'aire fred que serà suficient per disparar el creixement de les nuvolades i descarreguin ruixats. A partir d'aquí, entraran les altes pressions i l'anticicló que ens garantirà un cap de setmana força estable.

Sol i ruixats

Des de bon matí el sol ha lluita gran part del país. Han quedat restes de núvols cap a la Vall d'Aran, a l'interior del quadrant nord-est i a la costa, entre el Maresme i el Baix Empordà. Durant les hores centrals del dia, el vent més destacat bufarà del sud a la costa Central.

A partir del migdia ja es veien noves nuvolades al terç nord, i aquesta serà la tendència de la tarda: creixeran nuvolades amb molta força al Pirineu i Prepirineu i punts del nord-est, on descarregaran ruixats. La inestabilitat més acusada es donarà a totes les comarques de Girona més Osona, on els ruixats seran intensos, acompanyats de tempesta i, fins i tot, de calamarsa. Podran arribar a la costa. El Servei Meterorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. Fora d'aquestes zones, el temps serà assolellat.

Les temperatures toquen fons

Si ja heu sortit al carrer haureu notat que fa més fresca. Les temperatures matinals han caigut de 4 a 10º C a l'oest del país. A la resta, han baixat menys. El fred s'imposa al Pirineu, amb un retorn a les temperatures sota zero a cotes mitjanes i altes.

Al migdia, no farà gens de calor, si bé el sol que lluirà durant tot el dia a la meitat sud del territori, amb l'ajuda del mestral, ajudarà a mantenir l'ambient suau. Les màximes poden caure més de 6 graus a les comarques de Girona i pujar una mica a ponent, on poden assolir els 24 ºC.

I el cap de setmana...

Serà ben estable. Un dissabte de sol amb pocs núvols de tarda, i un diumenge amb cel variable per l'augment de núvols prims que esmorteiran el sol. Les temperatures pujaran durant tot el cap de setmana.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut