Tarda de treva amb pocs ruixats a l'espera d'una nova llevantada

Desarem el paraigua durant unes quantes hores, però el tornarem a obrir durant el cap de setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

Durant unes quantes hores estarem en terra de ningú, a l'extrem de l'anticicló situat a Bielorússia i lluny, encara, de les borrasques atlàntiques. En aquesta lluita, Catalunya es trobarà al mig d'aquesta situació i tindrem una mica de tot, molts núvols, algunes clarianes i poques pluges. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats avisos per intensitat de pluja i l'estat de la mar.

Treva

Si bé de matinada han caigut alguns ruixats a la costa, sobretot a les Terres de l'Ebre, al llarg del matí s'han obert grans clarianes, molt més extenses cap al centre i nord-oest de Catalunya. També cap a la costa hem vist ullades de sol, però han estat molt més transitòries, i han alternat amb alguns petits xàfecs, sobretot a la costa de llevant. A migdia, els xàfecs ja afectaven punts del Camp de Tarragona. També ha estat un matí amb bancs de boira a molts punts d'interior.

De cara a la tarda tornaran a créixer més nuvolades al prelitoral i a l'interior del país, de nou amb risc de ruixats dispersos i minsos en general, potser amb algun de més abundant cap a l'extrem sud.

Temperatures sense canvis

L'ambient serà suau, amb temperatures curtes sense que tinguem cap entrada d'aire fred. La fresca que farà al migdia serà conseqüència dels núvols que ens acompanyaran durant el matí. Les màximes més altes de la jornada no superaran els 18 ºC.

I els propers dies...

S'acosta una gran llevantada que ens afectarà a partir del migdia de dissabte. Hi haurà molt mala mar, amb grans onades a tota la costa catalana. Una situació que es mantindrà de cara a diumenge, amb núvols arreu, pluges i mala mar.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut