Una tarda de mestral, tramuntana i ambient càlid

Les temperatures toquen sostre amb valors que rondaran els 30 ºC

Alberto AlcántaraActualitzat

Després de dies i dies d'estabilitat, l'atmosfera comença a moure's. Marxa l'estancament d'una bossa càlida situada al centre de la península Ibèrica i s'obren les portes als vents de nord, que duran les temperatures cap a valors normals per aquestes dates. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per estat de la mar i per vent.

Sol i vent

El matí ha estat radiant de sol, amb poques excepcions, en forma de núvols baixos i boires al pla de Lleida, la Catalunya Central o punts de la costa Brava. La tarda es preveu molt assolellada, amb possibilitat d'alguns núvols baixos a l'entorn de la costa Central. En paral·lel, el vent de nord acumularà núvols a la Vall d'Aran. La tramuntana bufarà fort a partir del migdia a l'Empordà. El vent de nord bufarà a les cotes mitjanes i altes del Pirineu i el mestral a les Terres de l'Ebre.

Darrer dia càlid

Si us agrada l'ambient càlid dels darrers dies, aprofiteu. A partir de demà encetarem un descens de les temperatures, que serà més efectiu la setmana que ve. Les màximes més altes del dia rondaran els 28 o 29 ºC.

I dissabte...

En general, el temps serà assolellat amb boires matinals al nord del pla de Lleida i núvols baixos costaners i cap a la vall d'Aran. Continuarà el vent, sobretot la tramuntana a l'Empordà. Les temperatures baixaran.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut