Tarda de núvols en retirada i precipitació residual

Arriba una borrasca que escombrarà tota la pols del país i farà tornar l'ambient de febrer

Alberto AlcántaraActualitzat

Una petita però molt activa pertorbació se situarà al golf de Gènova. A casa nostra ens durà poca precipitació, però obrirà les portes, de bat a bat, als vents de nord, que netejaran l'atmosfera de la pols sahariana i de l'aire càlid dels darrers dies. 

Pluja en retirada

La primera part del dia ha estat marcada per molts i pluges febles que han vingut acompanyades de fang i s'han localitzat al llarg de tot el litoral i zones del prelitoral, amb registres d'entre 3 i 15 mm.  A la resta del país, el cel s'ha vist més variable o enterbolit per l'arribada de núvols prims associats a un front atlàntic. Només cap a la Vall d'Aran està més tapat, fins i tot amb una mica de neu per sobre dels 1.400 metres.

A la tarda la nuvolositat s'anirà trencant més, tindrem més estones de sol i l'atmosfera estarà més neta cap a l'oest. Entre el Barcelonès i la Selva poden caure petits ruixats, minsos, puntuals i transitoris, igual que al vessant nord del Pirineu. A més a més, el vent de nord i nord-oest s'enfortirà als dos extrems del país, sobretot la tramuntana a l'Empordà. Hi ha avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per vent i estat de la mar.

Adéu als 20º C

Oblidem-nos de l'ambient tan suau i, fins i tot, un pèl càlid de les hores centrals del dia de la primera meitat de la setmana. Les màximes baixaran i recuperaran els valors habituals per aquestes dates de finals de febrer. El descens serà més notable cap al Pirineu, la Catalunya Central i el nord-est, però es notarà menys cap al litoral sud. Resistiran algunes màximes d'uns 17º C.

I el cap de setmana de Carnaval...

En general, el temps serà ben agradable, amb predomini del sol, més núvols a la costa i amb unes temperatures suaus, sense repetir la calor dels darrers dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut