Tarda calorosa però menys tòrrida i amb alguns ruixats al Pirineu

La calor cedeix una mica de terreny cap a la costa, però no desapareix. La tarda portarà alguns xàfecs

Alberto AlcántaraActualitzat

Si bé la calor afluixa una mica cap a l'est, en tindrem, i molta. El dia és d'estiu. Un gran anticicló envairà i dominarà gran part d'Europa des del sud d'Escandinàvia fins al Mediterrani amb temperatures altes i temps estable.

Petites novetats

La gran novetat del dia ha estat l'aparició de boires i bancs de núvols baixos sobre el mar, a primera i a darrera hora del dia. Durant el matí han tocat terra a la Costa Brava, i de manera més esporàdica a la Central i la Daurada. Les boires es formen pel contrast de temperatura entre un mar fred i un aire molt càlid, i el vent les mou cap al litoral. A la resta del país ha fet sol, però a migdia ja ha començat a desenvolupar-se nuvolositat degut a la calor.

A la tarda creixeran més núvols a les zones de muntanya i cauran alguns ruixats puntuals cap al Pirineu, més probables cap a l'extrem nord. El sol s'imposarà en general, tot i la presència eventual d'alguns núvols baixos a punts de la costa. 

Calor no tan intensa

Dijous les temperatures van tocar sostre, amb rècord de calor a Lleida. Divendres, els valors de migdia seran similars, una mica més baixos a les comarques de la costa i el prelitoral. L'efecte de la marinada i la presència de les boires vora la costa faran que les màximes caiguin al litoral de 3 a 6 graus, sobretot a l'Empordà. Les màximes seran properes als 34º C als indrets més càlids del país.

 

I el cap de setmana...

Serà estable però amb una mica de nuvolositat de tarda, amb algun ruixat dissabte, i amb aparició d'alguns núvols baixos costaners a estones. Per últim, també arribaran alguns núvols prims eventuals, que filtraran una mica el sol. Si aneu a la platja, no us fieu pas d'aquests núvols perquè la radiació solar els travessa igual que si no hi fossin. Les temperatures es mantindran ben altes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut